Пропозиції щодо класифікації зенітних ракетних комплексів зенітних ракетних військ та військ протиповітряної оборони Сухопутних військ - Єрмошин М.О.; Кулєшов О.В.; Коломійцев О.В.; Ряполов Є.І.; Шулежко В.В. (Збірник наукових праць Харківського національного університету Повітряних Сил)
У статті проведено порівняний аналіз класифікації зенітних ракетних комплексів (ЗРК) і зенітних ракетних систем (ЗРС) за дальністю стрільби для частин (підрозділів) зенітних ракетних військ (ЗРВ) Повітряних Сил (ПС) та військ протиповітряної оборони (ППО) Сухопутних військ (СВ) Збройних Сил (ЗС) України. Запропонована нова єдина класифікація зенітних ракетних комплексів ближньої дії і малої дальності за дальністю стрільби для ЗРВ ПС та військ ППО СВ ЗС України. Наведено, що зенітні частини (підрозділи) ЗРВ та військ ППО СВ мають бойові можливості (вогневі, розвідувальні, маневрені тощо) для виконання бойового завдання за призначенням в реальних умовах обстановки, які оцінюються за відповідними показниками. Розглянуто показники для оцінки бойових дій зенітних підрозділів ЗРВ та військ ППО СВ у системі зенітного ракетно-артилерійського прикриття воєнних об’єктів.