Sâid El- Endelûsî, Milletlerin Bilim Tarihi - Tuba Kevser Şahin (Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi)
Sâid El- Endelûsî, Milletlerin Bilim Tarihi (Tabakâtü’l-Ümem),  Trc. Ramazan Şeşen.  İstanbul, Yazma Eserler Kurumu, 2014, 253 sayfa.