Recenzja książki Krystiana Połomskiego "Miejsce i przestrzeń. Krajobraz w doświadczeniu mieszkańców Bieszczadzkiego Parku Narodowego" - Miłosz Miszczyński (Wieś i Rolnictwo)
Krystian Połomski "Miejsce i przestrzeń. Krajobraz w doświadczeniu mieszkańców Bieszczadzkiego Parku Narodowego". Wydawnictwo Naukowe Scholar, Warszawa 2010, s. 185.