Wykorzystanie możliwości marketingu personalnego w procesie motywowaniapracowników - Ewa Dłubakowska-Puzio; Aleksandra Łowkiewicz; Dominika Olejniczak (Polityki Europejskie, Finanse i Marketing)
Autorki artykułu pragną ukazać rolę marketingu personalnego w procesie motywowania. Dokonały teoretycznej prezentacji instrumentów marketingu personalnego, roli motywacji w kształtowaniu zachowań pracowniczych. Na podstawie badań własnych w jednostce oświatowej ukazały wpływ instrumentów motywacji na stosunek nauczycieli do wykonywanej pracy