واکاوی و ارزیابی برنامۀ درسی کتاب‌های آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان برپایۀ رویکرد تکلیف‌محور - امیررضا وکیلی فرد; رقیه حبیبی (پژوهش‌نامۀ انتقادی متون و برنامه‌های علوم انسانی)
به‌دلیل نقش مهم محتوای آموزشی در امر آموزش زبان، این پژوهش می‌‌کوشد ضمن معرفی رویکرد تکلیف محور، ازمیان کتاب‌‌های آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌‌زبانان، جلد دوم و سوم از مجموعة هفت‌جلدی کتاب‌‌های آموزش فارسی به فارسی (زهرایی و فردی 1390) چاپ جامعة المصطفی ‌العالمیة (ص) را ازمنظر چگونگی استفاده از اصول و مبانی تکلیف محور بررسی کند. ابزار پژوهش پرسش‌نامة زیشنو (2011) با خرده‌‌مقیاس‌‌های تعاریف تکلیف، اجزای تکلیف، چهارچوب تکلیف، دشواری تکلیف، مبانی تجربی برای آموزش زبان مبتنی‌بر تکلیف، و تمرکز بر صورت در آموزش زبان مبتنی‌بر تکلیف است که به ارزش‌یابی آن دو کتاب می‌‌پردازد. نتایج نظرسنجی از 40 مدرس ایرانی و 40 فارسی‌‌آموز غیرایرانی دو مؤسسة آموزش عالی دربارة این دو کتاب نشان می‌‌دهد که اصول طراحی درسی برمبنای رویکرد تکلیف محور در این کتاب‌‌ها ازنظر کمی و کیفی در حد متوسطی است و تا حد مطلوب فاصله دارد. نتایج این پژوهش به برنامه‌‌ریزان آموزشی کمک می‌‌کند تا درس‌‌های کارآمد‌‌تری برای آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌‌زبانان طراحی و تولید کنند و به مدرسان نیز برای آموزش توانش‌‌ ارتباطی در کلاس‌‌های درس یاری می‌‌رساند.