A helyi rádió szerepe veszélyhelyzetben - Henrik Hargitai (Belügyi Szemle)
Vészhelyzetek idején a rádiós műsorszórás a legrugalmasabb és legkönnyebben elérhető médium; helyi vészhelyzet esetén pedig a helyi rádió kiemelt szerepet játszik. A vészhelyzet korai szakaszában elengedhetetlen, hogy a rádióállomás és a hatóságok együttműködjenek a lakosság tájékoztatásában; később a helyi rádió fontos szerepet tölt be a rehabilitációs folyamatokban is. A szerző példákat mutat be a rádió vészhelyzeti működésére, beleértve azt az ideiglenes közösségi rádióállomást is, amely az ajkai–devecseri ipari katasztrófát követően működött 2010-ben.