واکاوی نقش ریسک‌پذیری صنعت بانکداری در سرمایه‌گذاری شرکت‌ها با نقش تعدیلگر نقدینگی - محمد مهدی; آرمینا میرزاده; حمیرا ریگی (مطالعات مالی و بانکداری اسلامی)
تأمین مالی خارجی جهت سرمایه‌گذاری شرکت‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است. شرکت‌ها در دوره‌هایی که به‌اصطلاح پول آسان نامیده می‌شود، تمایل بیشتری به سرمایه‌گذاری دارند؛ بهعبارتی، وضعیت بازارهای مالی و بهویژه بخش بانکی می‌تواند بر سرمایه‌گذاری شرکت‌ها اثرگذار باشد. بر همین اساس هدف این پژوهش، بررسی رابطه بین ریسک‌پذیری بخش بانکی و سرمایه‌گذاری شرکتی و همچنین نقش نگهداری وجه نقد بر این رابطه می‌باشد. برای این منظور از اطلاعات 128 شرکت‌ پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی دوره 1392 تا 1401 استفاده شده است. نتایج حاصل از تجزیهوتحلیل داده‌ها با استفاده از روش رگرسیون خطی با داده‌های پنل نشان می‌دهد که ریسک‌پذیری بخش بانکی تأثیر معنا‌داری بر سرمایه‌گذاری شرکتی دارد. علاوهبر این، نگهداری وجه نقد شرکت‌ها تأثیر ریسک‌پذیری بخش بانکی بر سرمایه‌گذاری شرکتی را تعدیل می‌نماید؛ بهعبارتی دیگر شرکت‌هایی که دارای نقدینگی بیشتری هستند، کمتر تحت تأثیر ریسک‌پذیری بخش بانکی در سرمایه‌گذاری قرار می‌گیرند.