Форми туристсько-краєзнавчої роботи у Харківській області під час воєнного стану - Iryna Skryl; Nataliia Dobrovolska; Yurii Kandyba (Časopis Socìalʹno-Ekonomìčnoï Geografìï. Часопис соціально-економічної географії)
У статті проаналізовано особливості туристсько-краєзнавчої роботи у Харківській області в умовах воєнної агресії російської федерації. Охарактеризовано основні напрями організації освітньої діяльності закладів позашкільної освіти, серед яких виділено, зокрема, національно-патріотичний та туристсько-краєзнавчий. Аналіз динаміки активності туристсько-краєзнавчої діяльності учнівської молоді показав, що за період з 2019 по 2023 рр. у Харківській області кількість гуртків та їх вихованців скоротилась більш ніж удвічі.