Knjige naših ulica - Davorka Semenić-Premec; Nika Čabrić; Margareta Matijević-Kunst (Vjesnik Bibliotekara Hrvatske)
Cilj. Rad pokazuje teorijsku i praktičnu realizaciju projekta Knjige naših ulica u novozagrebačkom naselju Botinec, kroz sudioničko upravljanje javnih ustanova i udruga, odnosno mogućnost aktivnog uključenja svih stanovnika lokalne zajednice u raznim umjetničkim aktivnostima i  promociji čitanja kojima se htjela kapitalizirati činjenica kako je to jedino zagrebačko naselje kojem su gotovo sve ulice imenovane po likovima iz hrvatskih književnih djela, na primjer Ulica šegrta Hlapića, Ulica Šenoine Branke, Ulica Zlatarova zlata, Ulica Pere Kvržice i dr., ali i omogućiti građanima aktivno sudjelovanje u upravljanju lokalnom zajednicom.