ابزارهای دیپلماسی فرهنگی در سیاست خارجی افغانستان - توریالی غیاثی (غالب)
دیپلماسی فرهنگی، تلاشی برای درک، آگاهی‌ و مشارکت مردم است. کشورها به کمک دیپلماسی فرهنگی به دنبال تثبیت و تقویت جای‌گاه خود در محیط بین‌الملل هستند. استفاده از دیپلماسی فرهنگی و به‌کار‌بستن آن در سیاست خارجی موجب شکل‌گیری هژمونی فرهنگی می‌شود. دیپلماسی فرهنگی از طریق ابزارهایی که ‌برای هر کشور مختص است، اعمال می‌شود. ابزارهای فرهنگی‌، که قدرت‌مندتر از سایر ابزارها ازجمله سیاسی، اقتصادی و حتا نظا‌می‌ هستند، می‌توانند اهداف و آرمان‌های ملّی‌ را پیش ببرند. در این پژوهش برای پاسخ به این سوال که ابزاراهای دیپلماسی فرهنگی در سیاست خارجی افغانستان کدام‌هایند؟ با استفاده از منابع کتاب‌خانه‌یی و به روش تحلیلی-کاربردی، مورد بررسی قرار گرفته است؛ یافته‌های تحقیق نشان می‌دهند که افغانستان می‌تواند با استفاده از ابزارهای موجود در دیپلماسی فرهنگی خود، در تقویت اهداف و منافع دیپلماسی فرهنگی و افزایش نفوذ فرهنگی کشور، گام بردارد.