СТРАТЕГІЇ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ДЕРЖАВНОГО ФІНАНСОВОГО КОНТРОЛЮ В КОНТЕКСТІ МІЖНАРОДНОГО СПІВРОБІТНИЦТВА - Микола Чикалюк; Наталія Жидовська; Володимир Чернишов (Економіка та суспільство)
Статтю присвячено аналізу стратегій підвищення ефективності державного фінансового контролю в умовах глобалізації та інтеграційних процесів. Окрему увагу приділено виявленню основних проблем, що виникають під час реалізації фінансового контролю на міжнародному рівні, а також можливим шляхам удосконалення наявних механізмів у цій сфері. Розглянуто роль сучасних технологій, таких як великі дані та штучний інтелект, у процесах моніторингу фінансових потоків та виявлення порушень. Акцентовано на важливості міжнародної співпраці, уніфікації нормативно-правових актів та підвищенні кваліфікації кадрів для покращення прозорості та зниження ризиків корупції. Визначено необхідність гармонізації національних підходів до фінансового контролю та забезпечення сталого розвитку міжнародних стандартів для досягнення ефективного контролю за фінансовими операціями.