مقایسه زیبایی شناسی در غزل های سعدی و حافظ با تکیه بر گل و بلب ل - Gamze Gizem Avcıoğlu (Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi)
بلکه با غزلیات یکی از بزرگترین شاعران است که در قرن سیزدهم » گلستان « و » بوستان « سعدی شیرازی نه تنها با زندگی کرده است. حافظ شیرازی هم با اشعارغنایی در ادبیات فارسی جایگاه مهمی دارد که در قرن چهاردهم زندگی کرده و نامش تاکنون جاودانه مانده است. هر دو شاعر بر ادبیات ترکی، فارسی و غربی تأثیرژرفی گذاشته اند . اگر چه سعدی و حافظ از لحاظ موضوعی که دراشعارشان بحث کردند شبیه یکدیگر هستند ولی سعدی به مفهوم سفت ، حافظ به مفهوم انتزاعی توجه بیشتری کرده است. شعریت حافظ بیشتر در معنی است و شعریت سعدی بیشتر در لفظ. موضوعات در غزلیات سعدی با سبک ساده ولی در غزلیات حافظ با آزایه های بیشتر پرداخت شده است.بنابرین غزلیات این دو شاعر را از لحاظ زیبایی شناسی بررسی کردیم بنابرین ممکن است که تفاوت ها و شباهت ها را با هم ببینیم .در این مقاله، اول در مورد "زیبایی شناسی" و " زیبایی شناسی در شعر" اطلاع داده شده است و بعد درباره سبک سعدی و حافظ ، تفاوت ها و شباهت های مضمون های گل و بلبل در غزلیات ایشان بحث شده است. این تفاوت ها در غزلیات شاعر ها در نحوه کارآنها دیده می شود. گل و بلبل از لحاظ زیبایی شناسی در زیر چندین عنوان کار شده است بدین ترتیب نشان دادن کاربردی های مختلف گل وبلبل در غزلیات سعدی و حافظ تلاش شده است