مروری بر آخرین تحقیقات درباره سنتز مواد رنگزای فلورسنس با استفاده از روش ماکروویو - مژگان حسین نژاد; شهره روحانی (مطالعات در دنیای رنگ)
روش ماکروویو به عنوان یک فرآیند جدید برای سنتز انواع ترکیبات آلی ازجمله مواد رنگزا مورد توجه قرار گرفته است. این روش دارای مزایای متعددی است که عبارتند از: سهولت انجام، سریع بودن، مقرون به صرفه بودن و بازدهی بالا. مواد رنگزا کاربردهای زیادی در حوزه‌های مختلف دارند. مواد رنگزای آلی دارای ویژگی‌های فوتوفیزیکی و فوتوشیمیایی و کاربردهای زیستی متفاوتی هستند. مهم‌ترین گروه‌های مواد رنگزا که با روش ماکروویو توسعه یافته‌اند عبارتند از: نفتالیمیدها، فنوتیازین‌ها، فلورسئین‌ها، پیریدینیم، سیانین‌ها، کوئینولین‌ها، کومارین‌ها، تری‌آزوکوئینوکسازین‌ها و ترکیبات مونوآزو دیسپرس. عواملی مانند دما، نوع حلال و قدرت تابش بر روی پیشرفت واکنش و بازده نهایی اثر بسزایی دارند. انتقال انرژی توسط فرآیند ماکروویو در محیط واکنش در حدود 9-10 ثانیه است. این مقاله مروری بر کاربرد روش ماکروویو برای سنتز مواد رنگزا با ویژگی‌های فلورسنس، لومینسانس و فوتوفیزیکی است.