Dünyada ve Türkiye’de Halk Kütüphanesi Hizmetlerinde Çok Kültürlülük. Ankara: Türk Kütüphaneciler Derneği - Aytaç Kayadevir (Türk Kütüphaneciliği)
Yüksek lisans yaparken, çokkültürlülük bağlamında halk kütüphanelerinde çokdillilik’i tez konusu olarak belirlediğimde, Türkiye kütüphanecilik yazınında önemli bir boşluğa denk geleceğini düşünüyordum. Öyle de olacaktı; zira Türkiye kütüphanecilik yazınında, kütüphanelerde çokdillilik veya çokkültürlülük üzerine yazılmış telif eserler ya yoktu ya da çok yetersizdi. Gelgelelim o tezi büyük oranda kişisel sebeplerle yarım bıraktım ve sonra da bütünüyle göz ardı ettim.