Ocak, H. (2016). İhvan-ı Safa’nın İnsan Tasavvurunda Bilgi-Ahlak-İman İlişkisi, İzmir: Tibyan Yayıncılık, 219 s. - Mehmet Demir (Türkiye Din Eğitimi Araştırmaları Dergisi)
Düşünce tarihinin en gizemli topluluklarından birini oluşturan İhvân-ı Safa, tarihte olduğu gibi günümüzde de dikkatleri üzerine çekmeye devam etmektedir. 10. yüzyıl Basra’sında ortaya çıkan İhvan ve telif ettikleri Risaleler üzerine birçok çalışma yapılmıştır. En son yapılan akademik çalışmalardan birisi de Yrd. Doç. Dr. Hasan Ocak tarafından doçentlik için hazırlanan çalışmadır. İhvan-ı Safa’nın İnsan Tasavvurunda Bilgi-Ahlak-İman İlişkisi adı altında Tibyan Yayıncılık tarafından basılmıştır.