Türkiye'de Ulusal ve Yerel Gazetelerin Habercilik Anlayışları: Deprem Haberlerinin Karşılaştırmalı Analizi - İlker Erdoğan (Selçuk İletişim)
Bu çalışmada, ulusal ve yerel gazetelerin habercilik anlayışları yaygın haber değeri ölçütleri çerçevesinde karşılaştırılmıştır. Ulusal ve yerel gazetelerin habercilik anlayışları arasında farklılıkların ve benzerliklerin neler olduğu araştırma sonucunda belirlenmiştir. Ulusal ve yerel gazetelerin haber üretim sürecini inceleyen araştırma, Hürriyet ve Yeni Asır gazetelerinde 11-25 Nisan 2003 tarihleri arasında yayınlanan Seferihisar depremi haberlerine, niceliksel içerik analizi uygulanarak gerçekleştirilmiştir. Araştırma sonunda, ulusal ve yerel gazetelerde haber üretiminin yaygın haber değerleriyle uyumlu olduğu ortaya çıkmıştır.