Вплив термообробки та змінного магнітного поля на елементний склад та електрохімічну поведінку поверхні аморфних сплавів на основі заліза - O. M. Hertsyk; T. G. Pereverzeva; M. A. Kovbuz; L. M. Boichyshyn (Хімія, фізика та технологія поверхні)
Електрохімічними методами та рентгеноспектральним мікроаналізом досліджено вплив термообробки та дії змінного магнітного поля на хімічний опір легованих Ni, Cu, Mo, Nb аморфних металічних сплавів на основі Fe у 0.5 М водному розчині NaCl. Показано, що підбором режиму температурно-магнітної модифікації можна підвищувати та знижувати корозійну стійкість сплавів. Дія термообробки та змінного магнітного поля сприяє виходу на поверхню елементів, які входять до складу сплаву.