Профілактика патологічних змін евентерованих органів при гастрошизисі у плодів і новонароджених дітей - O.K. Sliepov; N.Y. Skripchenko; O.P. Ponomarenko; K.L. Znak (Український журнал Перинатологія і педіатрія)
Основною причиною незадовільних результатів лікування гастрошизису (ГШ) є патологічні зміни евентерованих органів та їхні наслідки. Одним із методів профілактики патологічних змін евентерованих органів є дострокове розродження вагітних із ГШ у плода фізіологічним шляхом або шляхом кесаревого розтину.