«Jeg kan jo skrive B» – en utforsking av barns fortellinger om egne erfaringer med læring i overgangen fra barnehage til skole - Kristin K. Due Bergseth; Anja Maria Pesch (Nordisk tidsskrift for pedagogikk og kritikk)
Denne artikkelen omhandler barns erfaringer med læring i overgangen fra barnehage til skole og i første klasse. Med utgangspunkt i John Deweys teorier om læring og utdanning analyseres barnas fortellinger fra samtale- og vandreintervjuer. Forfatterne søker å utforske hvilke erfaringer med læring barna har hatt gjennom overgangen, samt hvordan Deweys teorier kan brukes for å beskrive strukturer i læringsaktivitetene barna forteller om. Deretter settes læringsaktivitetenes strukturer i sammenheng med Deweys begreper: utdannende og feil-utdannende erfaringer.