El Síndic de Greuges de Catalunya - Esther Giménez-Salinas Colomer (Revista d'Estudis Autonòmics i Federals)
La sindicatura de greuges de Catalunya està plenament consolidada com a institució pública i independent de defensa de drets davant les administracions catalanes i les empreses que presten serveis d’interès general o universal. En el quarantè aniversari de la creació del Síndic de Greuges, repassem l’origen internacional de la figura de l’Ombudsman, el fonament estatutari i legal del Síndic, el seu desenvolupament al llarg d’aquest període, incloent-hi les principals fites assolides durant el mandat dels tres primers síndics, i els reptes de futur que té la institució a la Catalunya dels vuit milions.