ПЕРСПЕКТИВИ ПОДАЛЬШОГО ВИКОРИСТАННЯ АЕРОДРОМНИХ ПЕРЕСУВНИХ ЕЛЕКТРОАГРЕГАТІВ ТА ШЛЯХИ УДОСКОНАЛЕННЯ ЇХНЬОЇ КОНСТРУКЦІЇ - О.М. Сокол; С.М. Новічонок; О.М. Леоненко; Д.А. Стояновський (Системи озброєння і військова техніка)
У статті проведено аналіз технічних характеристик наявних у Збройних Силах України зразків аеродромних пересувних електроагрегатів щодо визначення можливості їх застосування у заходах аеродромно-технічного забезпечення польотів авіаційної техніки іноземного виробництва. Визначено ступінь відповідності якості електричної енергії, яка генерується наявними зразками аеродромних пересувних електроагрегатів, вимогам міжнародного стандарту ISO 6858:2017. Проведено аналіз технічних рішень, які застосовуються у системах регулювання частоти та напруги при виробництві електроагрегатів сучасного зразка та удосконаленні конструкції існуючих систем. Визначені шляхи удосконалення конструкції наявних зразків аеродромних пересувних електроагрегатів.