Irena Kurzępa, Ewolucja statusu społecznego i współczesne aspiracje życiowe kobiet na przykładzie Zamojszczyzny, Wydawnictwo Officina Simonidis, Zamość 2011, ss. 211 - Agnieszka Sarafin (Facta Simonidis)
Recenzja publikacji: Irena Kurzępa, Ewolucja statusu społecznego i współczesne aspiracje życiowe kobiet na przykładzie Zamojszczyzny, Wydawnictwo Officina Simonidis, Zamość 2011, ss. 211