Тяжка бронхіальна астма дитячого віку: фенотип чи фенотипи? - O.K. Koloskova; L.A. Ivanova; S.I. Tarnavska; U.I. Marusyk; O.O. Shakhova (Український журнал Перинатологія і педіатрія)
Дослідження фенотипів тяжкої бронхіальної астми в дітей є надзвичайно актуальним, оскільки погіршення якості життя дітей, посилення незадоволеності терапією через підвищений ризик несприятливих наслідків, виникнення побічних ефектів лікування, а також розвиток загострення астми, що загрожують життю, є нагальною проблемою дитячої алергології.