مدل فرهنگ سازمانی مبتنی بر ممتیک در سازمان‌های دولتی ایران - مینا خلیلی; عباسعلی رستگار; مهدی مرتضوی (پژوهش‌های روانشناختی در مدیریت)
فرهنگ یک سازمان بر رفتار و عملکرد کارکنان تأثیر می‌گذارد. توسعۀ دانش فرهنگی با ارزش‌ها، باورها و رفتار اعضا مرتبط است. از دیدگاه ممتیک، فرهنگ شامل واحدهایی تکرارپذیر است که رفتارها را هدایت می‌کنند. با به‌کارگیری شاخص‌های داوکینز (وفاداری، پایداری و بقا) در ممتیک، سازمان‌ها می‌توانند شکل‌گیری و اصلاح فرهنگ خود را درک و ارتباط مؤثر صفات مدنظر را تسهیل کنند؛ از این رو، پژوهش حاضر مدل فرهنگ سازمانی مبتنی بر ممتیک در سازمان‌های دولتی ایران را تدوین کرده است. این پژوهش ازنظر هدف، بنیادی در حیطۀ پژوهش‌های کیفی و در ره‌یافت استقرایی است. مشارکت‌کنندگان پژوهش اساتید و مدیران سازمان‌های دولتی هستند که از میان آن‌ها، 15 نفر به ‌صورت هدفمند انتخاب شدند. در پژوهش حاضر، برای گردآوری اطلاعات از مصاحبۀ نیمه‌ساختاریافته استفاده شد. با استفاده از تحلیل مضمون، ممهای فرهنگ سازمان‌های دولتی شناسایی و سه مضمون اصلی و 22 مضمون فرعی احصا شدند. نتایج مدل فرهنگ سازمانی مبتنی بر ممتیک در سازمان‌های دولتی ایران شامل سه بعد اساسی (مم نهایی) است که در قالب ممهای فرهنگ سازمان‌های دولتی با نام‌های ممهای رفتاری، ممهای عاطفی، ممهای شناختی دسته‌بندی شدند.