Teftazani, Risaletu’l-Hudud - Recep Duran (Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi)
Sadettin Teftazani’nin eseri Risaletu’ l-Hudud Tefsir, Hadis, Fıkıh, Usul, Belagat, Mantık, Tevhid, ve Cedel ilimlerinde kullanılan kavramların veciz bir ihtisarı, özetlenmiş şeklidir. Bu çalışma, müellifinin hem Arapçaya hem de aklî ilimlere vâkıf olduğundan ve öğrencilerin kolay okuyup faydalanabileceği şekilde yazılmış bir eserdir.