مدلسازی زنجیره تامین سه سطحی با اطلاعات ناقص و غیر قطعی به منظور تحلیل اثرات آن - جهانبخش محمودزاده; محمد مهدی موحدی; سید احمد شایان نیا (مدیریت مهندسی و رایانش نرم)
پژوهش حاضر به ارائه مدل سه سطحی با اطلاعات ناقص وغیر قطعی زنجیره تامین پرداخته است. اهداف مسئله شامل تعیین بهترین تصمیم هر یک از بازیکنان برای تعیین مقدار سفارش بهینه و کمبود برای تولید کننده و قیمت فروش هر بازیکن با توجه به کمبود، تخفیف و هزینه های نگهداری، خرید و بازاریابی برای دستیابی به حداکثر درآمد، حداقل هزینه ها و در مجموع آن، حداکثر سود ممکن برای کل بازیکنان شرکت کننده در زنجیره است. برای حل مدل از نرم افزار گمز و الگوریتم های فرا ابتکاری استفاده شده است . با توجه به در زمره پیچیدگی سخت بودن مسایل زنجیره تامین حلقه بسته، مسئله پیش رو نیز در زمان معقول برای ابعاد موجود در دنیای واقعی حل شدنی نیست. از این رو، برای حل آن از رویکرد فراابتکاری در قالب الگوریتم های ژنتیک و بهینه سازی ازدحام ذرات و ترکیب این دو الگوریتم استفاده شده است. نتایج نشان می دهد که که الگوریتم ترکیبی ژنتیک و ازدحام ذرات در مقایسه با الگوریتم های ژنتیک و ازدحام ذرات از عملکرد بهتری برخوردار بوده است.