Analiza condițiilor legale privind aplicarea acordului de recunoaștere a vinovăției în cadrul urmăririi penale - Albert ANTOCI (Revista Naţională de Drept)
Acordul de recunoaștere a vinovăției este instituția juridică simplificată, menită să faciliteze examinarea cauzelor penale și să optimizeze eficiența activității instanțelor judecătorești și a organelor de urmărire penală. Prin implementarea acestor proceduri, se urmărește reducerea complexității procesului penal, promovând astfel celeritatea și eficiența în soluționarea cauzelor penale. Obiectul de studiu al prezentului demers științific îl constituie analiza condițiilor de aplicare al procedurii de recunoaștere a vinovăției în cadrul procesului penal, prevăzute prin amendamentul introdus prin Legea Republicii Moldova Nr. 83 din 14.04.2023 la capitolul III din Titlul III al Părții Speciale a Codului de Procedură Penală.