KATALIKYBĖ IR VISUOMENĖ TARPUKARIO LIETUVOJE - Valdas Pruskus (Problemos)
Straipsnyje nagrinėjamas modernesniųjų lietuvių katalikų intelektualų požiūris į katalikybę ir katalikų bažnyčios socialinį vaidmenį tarpukario Lietuvoje. Supažindinama, kaip modernistai aiškino katalikybės suformalėjimą ir jo apraiškas. Analizuojamos jų puoselėtos katalikybės ir tuometinės bažnyčios socialinų pozicijų visuomenėje stiprinimo įžvalgos. Raktažodžiai: bažnyčios socialinis vaidmuo, katalikiškas modernizmas, religingumas, religinės organizacijos, krikščioniškas tikėjimas.