Метод зниження бітової швидкості відеоданих в телекомунікаційних системах на основі кодування бітової структури трансформанти - А.О. Красноруцький (Системи озброєння і військова техніка)
У статті показано, що в процесі рішення завдань підвищення продуктивності телекомунікаційних систем виникає необхідність в зменшенні бітової швидкості відеопотоку. Ефективність рішення таких задач залежить від якості надання відеоінформаційних послуг. Проте, на практиці бітова швидкість відеопотоку, збільшується кожен рік, та в даний час перевищує допустимі значення у декілька разів. Основною причиною з одного боку є великі об’єми відеоданих, а з іншого боку обмежені технічні характеристики телекомунікаційних систем. Це приводить до збільшення часу затримки та імовірності втрат пакетів при обслуговуванні пакетів на вузлах комутації. Один з напрямків рішення даної суперечності полягає у зменшені об’ємів відеоданих за рахунок використання методів стиску. В статті розроблено методи стиснення і відновлення зображень для зниження бітової швидкості відеопотоку в телекомунікаційних системах, що забезпечує зниження часу затримки та імовірності втрат пакетів в умовах обмежень за швидкодію обчислювальних систем та швидкістю передачі даних телекомунікаційних систем.