KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİNDE HASTA VE ÇALIŞAN MEMNUNİYETİ - PATIENT AND EMPLOYEE SATISFACTION IN KIRIKKALE UNIVERSITY MEDICAL FACULTY HOSPITAL - Funda Erdugan; Serap Yörübulut; Elçin Şahin; Sevgi Y. Öncel (Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Buçalışma Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi polikliniklerinebaşvuran ayaktan hasta ve çalışan hastane personeli için memnuniyet düzeyleriniölçme ve bu memnuniyeteetki eden değişkenleri ve ağırlıklarının belirlenmesi amacıylayapılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu ayaktan hasta için 1349 ve çalışanpersonel için 253 kişi oluşturmaktadır. Bu kişilerin bire bir görüşme yöntemiile yanıtladıkları anket formları değerlendirilmiştir. Uygulamadan elde edilenverilerin istatistiksel analizleri yapılarak memnuniyet düzeyi ile bu düzeyietkilediği düşünülen çeşitli değişkenler arasındaki anlamlı ilişkilerbelirlenmiştir.