Poticanje čitanja kod studenata kao jedna od zadaća suvremenih visokoškolskih knjižnica - Zorica Antulov (Vjesnik Bibliotekara Hrvatske)
Cilj. Uloga čitanja za emocionalni i intelektualni napredak mlade osobe neupitna  je te je stoga prepoznata i kao česta tema znanstvenih i stručnih radova koji se bave čitanjem kod mladih, skupine u koju pripada i većina studenata. Cilj je rada ukazati   na važnost poticanja navika čitanja kod studenata, neovisno pritom o svrsi čitanja, i na ulogu koju u postizanju većeg stupnja razumijevanja pročitanog teksta u studentskoj populaciji imaju visokoškolske knjižnice. Osobito se želi naglasiti važnost poticanja rekreativnog čitanja koje se na akademskoj razini često nepravedno zanemaruje.