Els corrents entròpics en anàlisi i planificació del territori : 1964-1983 - Pau Alegre i Nadal (Documents d'Anàlisi Geogràfica)
S'identifiquen les principals línies d'investigació relacionades amb l'ús del concepte d'entropia en anàlisi i planificació del territori. Entre les dates indicades al títol, es proposa una periodització quinquennal corresponent a desenvolupaments primerencs, de brancatge temàtic, de maduresa i epigonals. Es destaquen les trajectòries de recerca d'A. G. Wilson, M. J. Webber i de M. Batty en el domini d'aplicacions del concepte en la derivació del model gravitatori, dels models de localització i de metodologies de racionalització, respectivament. El denominador comú d'aquests enfocaments és el mètode de maximització de l'entropia. En canvi, l'ús del concepte com a índex descriptiu de distribucions territorials és considerat menys rellevant malgrat els notables esforços de teorització i aplicació a partir de l'obra de l'econometrista H. Theil. Es completa amb una àmplia selecció bibliogràfica que pot ser d'utilitat tant per als interessats en geografia teorètica com per als estudiosos del pensament geogràfic contemporani.