ÇEVİRİDE EŞDEĞERLİK VE ÇEVİRİKURAMLARI BAĞLAMINDA KARŞILAŞTIRMALI BİR ÇALIŞMA - Şerife Yıldız (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Bu çalışmada çeviri kavramının değişik yaklaşımlarla tanımıyapıldıktan sonra, eşdeğerlilik kuramına bağlıkalarak Franz Kafka’nın Dava isimli romanının iki farklıçevirisi karşılaştırmalıbir çerçevede değerlendirilmiştir.