ПРАВОВИЙ СТАТУС ОСОБИ ЯК СУБ’ЄКТА ПРИВАТНОГО ПРАВА - B. M. Droniv (Bulletin of Kharkiv National University of Internal Affairs)
Проаналізовано основні етапи розвитку категорії «правовий статус особи» з часів панування римського права до сьогодення. Охарактеризовано погляди вітчизняних і зарубіжних науковців стосовно змісту правового статусу особи. Запропоновано авторське бачення структури правового статусу особи як основного суб’єкта приватного права.