Pyhittäjien Sergei ja Herman Valamolaisten ikonin matka keskiöstä marginaaliin ja takaisin keskiöön - Metropoliitta Arseni (Tahiti)
Tarkastelen artikkelissani Valamon pyhittäjäisien Sergein ja Hermanin ikonin historiaa ja merkityksen muuntumista. Tutkin esimerkiksi sitä, miten ikonin vaiheet liittyvät kirkollisen ja maallisen vallan suhteisiin sekä kirkollisiin veljestöihin. Tuon esiin myös uutta tietoa liittyen pyhäinkuvan ajoitukseen ja alkuperään.