molla fahrEttİn arnâSî’nİn İSaGocİ’Sİ* - Nazım Hasırcı (İslami İlimler Dergisi)
İsagoci terimi, İslâm dünyasında mantığa giriş anlamında kullanılmaktadır. Fahrettin Arnâsî eserinde mantığın kavram, tanım, önerme, kıyas ve beş sanat konularını inceler. O kitabını Ebherî’nin İsagoci’sini model alarak yazar. Bununla birlikte Arnâsî, mantık konularını Ebherî’den daha geniş ele alır. Ayrıca o, Ebherî’nin incelemediği bazı konuları da araştırır. Günümüzde Arnâsî’nin eseri, birçok medresede ders kitabı olarak okutulmaktadır.