Підвищення живучості мостової переправи - Ю.О. Фтемов (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
Сучасна збройна боротьба характеризується широкими можливостями впливу між протиборчими сторонами на мобільність військ (сил), шляхом руйнування (знищення) важливих об’єктів дорожньої інфраструктури, до яких належать мости (шляхопроводи) та ін. У статті, на основі класичних підходів та із урахуванням досвіду (особливостей) антитерористичної операції (АТО) та операції Об’єднаних сил (ООС), проведено аналіз існуючих способів виконання основних завдань інженерної підтримки мобільності військ (сил) в умовах подолання водних перешкод і запропоновано етапність щодо удосконалення організаційно-підготовчих, інженерно-технічних заходів, які спрямовані на підвищення живучості мостової переправи.