ANTERİOR DİASTEMALARIN DİREKT KOMPOZİT REZİN RESTORASYONLARLA ESTETİK REHABİLİTASYONU: 5 OLGU SUNUMU - Handan Yıldırım; Esra Özyurt (Selcuk Dental Journal)
Amaç: Diş hekimliğinde estetik problemlerin büyük bir kısmını ön bölgede görülen renk, şekil, yapı ve konum bozuklukları oluşturmaktadır. Özellikle diastemalar, hastaların ortak estetik şikayetlerinden biridir. Yaygın görülebilen bu tür estetik problemleri ortadan kaldırmak amacıyla uygulanan ve ortodontik, protetik, restoratif işlemleri içeren farklı tedavi prosedürleri mevcuttur. Direkt kompozit restorasyonlar, estetik olmayan dişler arası boşlukların kapatılması için konservatif, pratik ve düşük maliyetli bir tedavi seçeneğidir.Bu olgu sunumunda dişlerindeki diastema ve polidiastemaya bağlı estetik şikayetle kliniğimize başvuran hastalara, direkt kompozit rezin ile uygulanan restoratif tedavi işlemlerinin anlatılması amaçlandı. Bulgular: Restorasyonların tamamlanmasının ardından, hastaların 3-6 ve 12 aylık periyodik takip randevuları gerçekleştirildi. Takipler sonucunda yapılan restorasyonların estetik başarısının klinik olarak kabul edilebilir ölçüde olduğu görüldü.Sonuçlar: Direkt kompozit rezin restorasyonların diastema kapatma için uygun maliyetli, kolay uygulanabilir ve klinik olarak başarılı olduğu söylenebilir.Anahtar Kelimeler: dental restorasyon, diastema, estetik, kompozit rezin