التیام شعری و اقتباس: مطالعه موردی ترجمه شیموس هینی از کمدی الهی دانته - سوسن پورصنعتی (پژوهش ادبیات معاصر جهان)
شیموس هینی، شاعر اهل ایرلند شمالی، در مقالات خود موضوعی را تحت عنوان بازپوشانی یا التیام شعری مطرح کرده است. مقصود او از طرح این موضوع، ایجاد فضا و مهارتی شاعرانه است که از طریق آن بتواند به مصائب و مشکلات مردمان سرزمینش بپردازد. این ایده هینی تا حدی به نظریه اقتباس که توسط لیندا هاچن، منتقد کانادایی، مطرح شده است شباهت دارد؛ چرا که هاچن نیز اقتباس را راهبردی برای تسکین درد‌های مردمانی که تحت سلطه قرار گرفته‌ا‌ند، در نظر می‌گیرد. هدف از این مقاله، بررسی موردی این شباهت با تکیه بر مطالعه ترجمه/ اقتباس هینی از بخشی از کمدی الهی دانته و روایت گفتگویش با گناهکاران در دوزخ است که در مجموعه شعر کار مزرعه تحت عنوان «اوگولینو» به چاپ رسیده است. موضوعاتی که مورد بحث قرار خواهند گرفت بررسی کارکرد و اهمیت چنین رویکردی در شعر هینی، تحلیل ارتباط میان شعر و تاریخ معاصر ایرلند و در، شناسایی نقاط قوت و ضعف این روش شاعرانه را شامل می‌شود. در نهایت، از قرار دادن شعر هینی در چارچوب نظریات انتقادی‌اش و همچنین ترکیب این دو با نظریه اقتباس هاچن، این نتیجه حاصل می‌شود که شاعر از طریق ترجمه/ اقتباس شعر دانته، در تلاش است تا گوشه‌ای از رنج مردم و هنرمندان ایرلندی را به مخاطبانش منتقل کند.