Аналіз факторів, які впливають на організацію доставки військових вантажів для потреб Повітряних Сил Збройних Сил України - А.А. Леках; О.М. Гурін; В.В. Старцев; В.В. Просяник (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
В статті розглянути основні фактори, які впливають на організацію та здійснення доставки озброєння та військової техніки і матеріально-технічних засобів в системі логістичного забезпечення Повітряних Сил Збройних України. Визначені основні класи постачання матеріально-технічних засобів, місця їх утримання і доставки; існуюча транспортна мережа і засоби їх доставки; стратегії поповнення та технологічність процесу доставки матеріально-технічних засобів до споживачів. На підставі проведеного аналізу вироблена стратегія поповнення запасів озброєння та військової техніки і матеріально-технічних засобів, яка у відповідності від конкретної оперативно-логістичної обстановки, що склалася, поділяється на безперервну, періодичну, періодичне поповнення з екстреними доставками та стратегію поповнення запасів матеріально-технічних засобів за рівнем.