Crònica legislativa de la Comunitat Valenciana. Segon semestre de 2024. “El desplegament de les noves polítiques lingüístiques del Govern valencià. Un retrocés per al valencià com a llengua pròpia i oficial de la Comunitat Valenciana” - Reyes Marzal Raga (Revista de Llengua i Dret - Journal of Language and Law)
La crònica del segon semestre de 2024 expressa el canvi en les polítiques lingüístiques del Govern valencià. La Llei 1/2024, de 27 de juny, per la qual es regula la llibertat educativa, ha començat a desplegar-se i, més enllà de les disposicions normatives aprovades, el descontentament de la comunitat educativa i de bona part de la societat civil ha generat diverses impugnacions que poden dificultar l’aplicació efectiva d’aquestes noves polítiques lingüístiques. D’altra banda, continua l’eliminació del requisit de coneixement del valencià per a l’accés a la funció pública, i s’aprecia un retrocés en la toponímia dels municipis, que comencen a introduir la forma bilingüe en la seua denominació, en contraposició al procés de canvi per la forma en valencià que s’havia produït fins ara. També hi ha canvis al Reglament d’usos lingüístics de la Universitat de València, a conseqüència de la impugnació de les disposicions normatives referides a la comunicació interna en valencià com a llengua pròpia de la Universitat, que han estat anul·lades en via contenciosa administrativa.