Benden Sual Ederseniz: Prof. Dr. Ahmet Yaşar Ocak ile Söyleşiler - İdris Söylemez (Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi)
Tarih, tasavvuf, Alevilik ve edebiyatla ilgili olarak ortaya koymuş olduğu nitelikli çalışmalarıyla tanınan TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Tarih bölümü öğretim üyesi Prof. Ahmet Yaşar Ocak ile farklı ortam ve zamanlarda yapılmış kitap, gazete ve dergilerde yapılan söyleşilerden oluşan bu eser, Cümle Yayınları tarafından 2015 yılında okuyucuların istifadesine sunulmuştur. Kitap, kısa bir önsöz ve altı ana bölümden meydana gelmektedir. Ahmet Yaşar Ocak, kitabın “Eğri Oturalım Doğru Konuşalım” adlı ön sözünde farklı zaman ve kişiler tarafından kendisi ile yapılan röportajların, yayınevinin isteğiyle yayıma hazırlandığını dile getirmektedir.