СТВОРЕННЯ МЕХАНІЗМУ ПРАВОВОГО РЕГУЛЮВАННЯ ЛОБІЗМУ В СУЧАСНІЙ УКРАЇНІ - E.A. Odintsovа (Економіка та право)
Стаття присвячена комплексному дослідженню реалій правового поля лобізму та можливості оптимізації цього інституту в Україні. У статті визначено основні варіанти оптимізації здійснення правової політики у сфері лобізму, цілі та засоби правового регулювання лобізму в Україні. Відстоюється точка зору, що громадське суспільство повинно навчитися грамотно використовувати позитивні риси лобізму та мінімізувати вплив на суспільний розвиток його негативних характеристик. Для цього необхідно поставити лобізм у рамки закону.