Az etnicitás problémaköre a börtönben - Titanilla Fiáth (Belügyi Szemle)
A kulturális antropológián alapuló kutatás arra összpontosít, hogy a fogvatartottak hogyan hozzák létre az etnikai határokat, és milyen tulajdonságokat tulajdonítanak a csoport tagjainak. A szerző amellett érvel, hogy bár bizonyos esetekben az etnikai hovatartozás felülírható a helyi vagy más közösségi tagság hangsúlyozásával, mégis döntő fontosságú.