УДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇ ТА ПОСЛУГ В ЗАКЛАДАХ РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ НА ОСНОВІ МІЖНАРОДНИХ ПРИНЦИПІВ УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ - Валентина Русавська (Економіка та суспільство)
Стаття присвячена формуванню дієвої системи управління якістю продукції та послуг, що стає можливим завдяки дотриманню вимог, встановлених міжнародними стандартами ISO серії 9000. Визначено, що міжнародні стандарти ISO серії 9000 у комплексі формують узгоджену серію стандартів, спрямованих на управління якістю та ґрунтуються на принципах управління якістю. Застосування методологічного підходу на основі стандартів ISO серії 9000 до управління якістю підприємств ресторанного бізнесу буде сприяти ефективному управлінню якістю продукції та послуг, має практичну значущість реалізації та є одним із векторів діяльності операторів ринку. Окреслено перспективи розвитку системи управління якістю, що ґрунтується на дотриманні вимог міжнародних стандартів серії ISO серії 9000, які охоплюють питання сучасної методології управління якістю.