Аналіз особливостей побудови і застосування перспективних систем управління високоточною зброєю. Активні головки самонаведення - Скорик А.Б.; Камчатний М.І.; Моргун Є.В.; Помогаєв І.В.; Іщенко Р.В.; Щоголєв М.І. (Системи озброєння і військова техніка)
У статті розглядаються питання побудови систем наведення реалізованих за традиційною і перспе-ктивною топологією. Робиться висновок про необхідність використання в перспективних системах наве-дення законів управління, які потребують вимірювання дальності ракета-ціль. Аналізуються особливості побудови активних головок самонаведення (ГСН). Як перспективні розглядаються питання використання двох-діапазонних см/мм напівактивно-активних ГСН, перехід АГСН на використання 3,5 мм діапазону хвиль. Відзначаються особливості побудови наземних засобів ЗРК які застосовують ЗКР з АГСН.