D. Z. PHILLIPS’DE KÖTÜLÜK PROBLEMİ - Yaşar Türkben (Felsefe Dünyası)
Phillips teizmin kötülük problemi ile ilgili ifadelerinin felsefi birer önermeolarak görülmemesi gerektiğini iddia etmektedir. Böyle görülmesi durumundaTanrının kadir-i mutlak ve sonsuz iyilik sahibi olması ile kötülüğün varlığınıbirlikte kabul etmenin çelişkiye yol açacağını ileri sürmektedir. Phillips’egöre, teodistlerin görüşlerinin özünü, olması gerektiği gibi işleyen süreç, düzenve iyimserlik oluşturmaktadır. Bu dünyada insanlar, Tanrı’nın kurmuş olduğudüzen içerisinde ve kendilerine verilen imkânlarla kendi karakterlerini geliştirirler.Ancak Phillips içinde yaşadığımız ve bildiğimiz dünyanın böyle bir yerolmadığını, dolayısıyla teistlerin öne sürdükleri teodiselerin başarısız olduklarınıileri sürmektedir. O kötülük problemine karşı teodiseler ortaya koymakyerine bu konunun insan anlayışının, yani felsefî ve bilimsel anlayışın, dışındaolduğunu kabul etmenin daha doğru oluğunu belirtmektedir.