Концепция за изграждане на център за европейска комуникация (10 години членство на Република България в Европейския съюз) - Любима Йорданова (Медии и език)
Концепцията поставя за обсъждане в професионална езиковедска и българистична среда проект за изграждане на Център за европейска комуникация като изследователска и обучителна структура с цел подобряване качеството на комуникацията на българските граждани за правилата в Европейския съюз, които трябва да следваме като държава-членка. С разработването на документите по всички секторни политики Центърът ще подобри : 1. работата на законодателната, изпълнителната и съдебната власт; 2. качеството на висшето образование и науката и интегрирането на българските учени в eвропейското изследователско пространство; 3. гражданската култура чрез по-задълбочени компетенции по европейските политики.