Transgenik olan ve olmayan bazı ceviz (Juglans spp.) genotiplerinde kök lezyon nematodu (Pratylenchus vulnus Allen ve Jensen)'na toleransın İn vitro belirlenmesi - Hatice Dumanoğlu (Journal of Agricultural Sciences)
Buçalışmada,tran§genik.olan.y*PtT9,Y-,nsomatikoİnbriyohatlarındanayrılankÖklerkııllanılarakbazıceviz (Jug,şns spp.) genotipıerin, *i,t koşııılarda ıu* i"iv* i"nnffi tryy.aiiiuİnuı,u" Aılen ve Jensen i951),na toleranşı belirlenmiştir. DyflrV (1/2 N} ve Gamborg,u-6'Jt"*"ı besin ortamı.uzeiınoeı