ІННОВАЦІЙНІ ПІДХОДИ ДО ЦИФРОВІЗАЦІЇ ЕКСКУРСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В УМОВАХ ТРАНСФОРМАЦІЇ ТУРИСТИЧНОГО ПРОСТОРУ - Тетяна Лисюк; Богдан Костів (Економіка та суспільство)
Сучасне туристичне середовище зазнає суттєвих змін під впливом цифрових технологій, що формують нові підходи до організації, презентації та споживання екскурсійних продуктів. У статті здійснено комплексний аналіз інноваційних підходів до цифровізації екскурсійної діяльності, що включає використання віртуальної (VR) та доповненої (AR) реальності, мобільних додатків, аудіогідів на основі штучного інтелекту, геолокаційних сервісів та інтерактивних мультимедійних платформ. Дослідження акцентує увагу на трансформації традиційних екскурсій у цифрові формати, які забезпечують доступність туристичних послуг незалежно від географічного розташування користувача, сприяють персоналізації вражень та розширюють можливості взаємодії з культурною спадщиною. Представлені результати підкреслюють роль інновацій як каталізатора конкурентоспроможності у сфері туризму та визначають вектори подальшого розвитку екскурсійної діяльності в контексті цифрової трансформації.